Information

HVEM ER ANTIK 44?


Torben Juul - PORTRÆT UDFØRT AF BENJAMIN ABANA
Portræt af Torben Juul udført af Benjamin Abana

Antik 44 har til huse i en gammel borgmestergård i Bogense. Her ligger den fysiske antikvitetsbutik i det gamle hus sammen med en lille teatersal, cafe og kunstgalleri. Det hele har eksisteret siden 1984, det ældste af huset er fra 1420, men det er først de seneste par år at antikdelen har optaget mere og mere plads i bygningen.

Det er mig, Torben Juul der ejer den gamle borgmestergård i hjertet af Bogense. Huset er i dag indrettet med min beboelse og i en del af stueetagen ligger Antik 44. Desuden rummer det gamle hus der blev opført i 1420 en teatersal, hvor der spilles sommercabaret, arrangeres udstillinger og meget andet.

Med en baggrund i historie fra Odense Universitet samt arbejde på en lang række af landets museer har jeg rigtig mange forudsætninger for at kunne dyrke min store interesse, nemlig antikviteter. Og når hobby går op i en højere enhed med arbejde, kan man kun være tilfreds.
Det er især det kuriøse, skæve, sjældne der fanger min interesse, og det bærer både den fysiske butik i Bogense og webshoppen præg af. Der er sandt at sige noget for enhver smag.. og pengepung.

En af mine forcer er nok at jeg også har lært at konservere gamle sager. Det giver en utrolig viden om hvordan tingene er bygget op, hvad de består af o.s.v. Og det kan i høj grad hjælpe når en ting skal vurderes og prissættes. Der er ikke noget værre end købe en ting man glæder sig over.. for så at finde ud af at det er en kopi, en forfalskning. Jeg har selv prøvet det, man bliver ret sur!

Varerne i vores fysiske butik og i webshoppen repræsenterer både dansk og udenlandsk kultur gennem sekler af år, ja en del af vores ting er over 3.000 år gamle. Og alle tingene har en historie. Desværre kender vi ikke selv til alt hvad tingene kunne sige, hvis de kunne tale.. Men hvis man varsomt holder en smuk og spændende ting i sine hænder.. kan det hænde at tingen åbner en lille sprække i overfladen.. og fortæller lidt af sin historie. Det gælder blot om at lytte.

HUSETS HISTORIE

En hvælvet kælder bygget af ”munkesten” fra 1415 – 1420.Munkekælder fra omkring 1415 - 1420

1992

I sommeren 1992 opstod i de små, fine og hyggelige lokaler på cafe 44 i Bogense en ide om at lave en cabaret med liv, sjæl og poesi. Ideen kom fra Agnethe Bjørn og efter nogle år med fast bopæl i midt i Odense, startede hun Bogense Cabareten. Intimiteten er vigtig i en cabaret og det må man sige der var rige muligheder for i den gamle teatersal.

Royalt besøg i Bogense ved Antik 44Royalt besøg af Kongeparret der passerer Antik 44 på Adelgade