PIET HEIN - DESIGN

PIET HEIN DESIGN

Piet Hein havde mange talenter og flere ansigter. De fleste kender ham under pseudonymet "Kumbel", hvor han produceret talrige aforistiske digte, som han selv kaldte "gruk". Han var også kendt internationalt ikke blot for sine digte men også for sin indsats som opfinder og arbejde inden for naturvidenskaben. Han blev blandt andet æresdoktor på Yale University i 1972.

SPISEBORD SUPERELLIPSEN STOLE

Piet Hein er blevet ensbetydende med superellipsen, som oprindeligt var tiltænkt løsningen af trafikale problemer. Piet Hein introducerede dog denne blanding mellem et rektangel og en oval i mange design-produkter. Superægget fra Georg Jensen, Superellipse-bordet fra Fritz Clausen, som Bruno Mathsson konstruerede benene til. Superellipsen går også igen i svømmebassiner, skærebrætter, barstole, arkitekttegninger og meget mere. Uanset hvad Piet Hein blev bedt om at designe, så stod selve formen altid over indholdet: Man kan sige at han søgte den fuldendte form.

I dag er der fortsat stor interesse for Piet Heins design. Som en skæbnens ironi er priserne på hans design generelt rimelige men meget afhængige af kvaliteten af materialet...indholdet om man vil.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.