OLE WANSCHER - DESIGN

OLE WANSCHER DESIGN MØBLER

Ole Wanscher nåede langt i sin karriere blandt andet blev han professor i møbelkunst ved Kunstakademiet i 1955, hvor han efterfulgte sin tidligere læremester Kaare Klint med hvem han delte mange synspunkter angående møbelkunstens rette æstetik. Ole Wanscher søgte tilbage i tiden, for at sinde de ideelle møbelkonstruktioner, som han herefter prægede i et mere moderne udtryk. Den gode kvalitet og den omhyggelige forarbejdning er kendetegn ved Ole Wanchers produktion, hvilket i nogen udstrækning gjorde visse af hans designs svært opnåelige for almindelige mennesker. Han var dog samtidig ikke bange for levere tegninger til den industrielle fremstilling af møbler, hvorfor visse af hans stole m.v. kan købes for rimelige penge den dag i dag.

WANSCHER STOLE

Ole Wanscher designmøbler blev dels produceret i meget dyre materialer såsom rosentræ og mahogni dels i lidt billige materialer såsom bøg og eg. Et af de bedst kendte værker er den Ægyptiske Foldestol, som naturligvis tager udgangspunkt i en ældgammel ægyptisk stol. Et andet godt møbel er PJ-58 T-stolen, som med sit simple T-design i ryg og rygstøtte virker dragende klassisk. Ønsker man en fuldt møbleret spisestue, så er der ofte mulighed for at erhverve sig et Ole Wanscher Rungstedlund sæt på de danske auktioner fortrinsvist i mahogni - det endda til yderst rimelige priser.

I sit lange virke var Ole Wanscher og hans tegnestue tilknyttet flere forskellige møbelfabrikker blandt andet P. Jeppesen, A.J. Iversen samt Fritz Clausen. Møbler fremstillet hos Cado opnår som regel noget lavere priser end møbler fremstillet hos de øvrige fabrikanter.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.