NANNA DITZEL - DESIGN

NANNA DITZEL DESIGN MØBLER

En af Danmarks store nulevende designere. Nanna Ditzel (f. 1923) har igennem sit lange virke som designer høstet utallige priser, og hendes design har opnået stor popularitet blandt almindelige mennesker også. Mest kendt er hun formentlig for hendes børnemøbler Høj Børnestol samt Trissemøblet som begge emmer af funktionel kvalitet. Andre af Nanna Ditzels designmøbler kan synes en anelse mere avantgardistiske f.eks. Sommerfugle-stol eller Bænk for to. Disse møbler kræver lidt mere af deres omgivelser, men designet er stadig præget af simplicitet, lethed og funktionalitet.

TRINIDAD STOLE

På samme vis kombineres det stilrene, behagelige og organiske (skalmotiv) i Trinidad-stolen, som i nogen udstrækning byder de helt store klassikere såsom Arne Jacobsens 7'eren kamp til stregen. Sonar og Temba er to absolut nævneværdige designerstole, der på trods af deres vidt forskellige udseende, har noget dejligt kurvet og organisk over sig. Nanna Ditzel designer fortsat dybt visionære møbler senest med Ikon-stolen fra 2001, som vandt blandt andre BO BEDRES møbeldesignpris i 2002. Møbler af Nanna Ditzel ses ofte på auktion, og priserne ligger for det meste ikke langt fra de største danske designere (en gruppe hun måske selv tilhører).

NANNA DITZEL OG GEORG JENSEN

Design af Georg Jensen smykker har Nanna Ditzel også gjort med stor succes. Igen fornemmer man et unikt moderne organisk formsprog (især i de tidlige modeller fra 50'erne), der synes at smelte lidt sammen med kroppens kurver og former, i stedet for at fremstå som noget koldt og metallisk (hvad smykker af f.eks. sølv jo egentlig er). Desuden har Nanna Ditzel designet tekstiler f.eks. til IC3-togene.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.