LOUIS POULSEN - LAMPER

LOUIS POULSEN LAMPER

Louis Poulsen har en lang stolt historie inden for sublimt design af belysningsprodukter. Lamper fra Louis Poulsen har været anerkendt verden over, siden den første guldmedalje blev tildelt Poul Henningsen for sit banebrydende design i 1925 på en international udstilling af dekorativ kunst i Paris. PH er grundlaget for Louis Poulsens succes med lamper. Fra midten af 20'erne indtil 60'erne tegnedes Louis Poulsens lamper først og fremmest af ham. Andre betydelige danske designere har dog også slået nogle streger for Louis Poulsen f.eks. Arne Jacobsen og Verner Panton.

Parløbet mellem PH og Louis Poulsen & Co., som firmaet retteligt hed, viste sig meget frugtbart. PH's mission var at gøre det "umenneskelige" elektriske lys "menneskeligt", da både Louis Poulsen og PH anså elektrisk lys for at være et civilisationens nødvendige onde. Man ledte altså efter en blødere og mere hyggelig belysning, der kunne indgå i datidens boligindretning.

LOUIS POULSEN BOMBARDEMENTSKRONEN, BUTTERFLYKRONEN, KOGLEN OG KUGLEN

Nogle af de mest kendte og elskede Louis Poulsen lamper er Bombardementskronen, Butterflykronen, Koglen og Kuglen samt et utal af andre PH-lamper. De ældre modeller sælges for anseelige summer på de danske og udenlandske auktioner. AJ Pendel af Arne Jacobsen kan endnu købes for fornuftige beløb ligeså AJ Bord og AJ Gulv. Verner Pantons klassiker Panthella ses ofte på auktion både som bordlampe og som gulvlampe.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.