En tot af Thorvaldsen

En tot af Thorvaldsen

En tot af Thorvaldsen

Det sker en sjælden gang, at man bliver blæst fuldstændig bagover, over en ting man finder. I hvert fald når man er samler og lidt fjollet med det anderledes, kuriøse og spændende. Det var den følelse jeg for nylig fik, da jeg faldt over Thorvaldsens hår på Bruun Rasmussens auktioner. At være i besiddelse af en lille bid af dette store geni, med al den historie det inkluderer, er fantastisk. At det så oven i købet kunne se ud som om der er historie der kan fortsættes, at vi i nutiden måske kan finde frem til lidt nyt om det gamle, ja det må tiden så vise.


Se videoen "En lok af Thorvaldsens hår".


Herunder bringer vi nogle af de billeder der indgår i den lille film.

Ramme med Thorvaldsens hårlokRammen med Thorvaldsens hårlok. Det ses tydeligt at glasset er beskidt. Bemærk revnen i rammen, den fik vi samtidig repareret.

Hårlokken fotograferet gennem glassetHer er hårlokken fotograferet gennem glasset. Der ses tydelige spor efter insekter, og almindelig små støv.

Lokken er taget ud af rammenLokken er taget ud af rammen, og det dybblå fløjl renset for støv.

Bagbeklædningen med skriftlige oplysningerBagbeklædningen med skriftlige oplysninger der delvist stadig afventer en forklaring.

Det færdige resultatDet færdige resultat. Rammen er stabiliseret, og støv og snavs gennem 176 år er nænsomt blevet fjernet.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.